Ludovic Orban: La şcoală copilul este în siguranţă şi le transmit părinţilor acest mesaj

”La şcoală copilul este în siguranţă şi le transmit părinţilor acest mesaj”. Este declarația premierului Ludovic Orban a doua zi după deschiderea noului an școlar.

„În ceea ce priveşte deschiderea şcolii, vreau să spun doar atât. Trei săptămâni a fost ceva, o nebunie, parcă era prezentată o deschidere de an şcolar, toată lumea era speriată, nu s-a întâmplat aşa cum au fost prezentate evenimentele. Vedem rezultatele peste două săptămâni. La şcoală copilul este în siguranţă şi le transmit părinţilor acest mesaj. La şcoală copiii poartă mască, la şcoală copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, riscul de îmbolnăvire a unui copil la şcoală este minim. La şcoală copiii sunt mai în siguranţă decât când sunt liberi, când nu sunt sub supravegherea părinţilor, poate mulţi care nu au fost luaţi de părinţi de la şcoală s-au dus ei împreună fără mască în diferite locuri, dar la şcoală copiii sunt în siguranţă. Cadrele didactice, managementul şcolilor iau toate măsurile astfel încât riscul de răspândire la şcoală a virusului să fie minim”, a afirmat Orban.

“Aţi văzut datele referitoare la începutul şcolii, majoritatea încep şcoala în clasă. (…) Datorită unui indice de răspândire de sub 1 la mie. Acest incide probabil va creşte pentru că i-am cerut domnului ministru Tătaru să scoată focarele din evaluare, să evalueze numai răspândirea în comunitate efectivă a virusului. Şi pentru celelalte şcoli şi ceilalţi elevi vom asigura treptat toate tabletele, dar sigur aşteptăm un parteneriat cu autorităţile şcolare şi directorii de şcoli care cunosc mai bine problemele de la faţa locului, ştiu care sunt copiii care au nevoie de tablete. Noi asigurăm resursele financiare”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.