Ludovic Orban: Vom decide luni, în CNSU, restricții pentru țările care au un nivel de îmbolnăviri mai mare decât România

Premierul a anunțat miercuri, după videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea epidemiei, că în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de urgență de luni va fi luată decizia reintroducerii restricțiilor pentru persoanele care vin în România din state cu un număr mai mare de cazuri de COVID-19.

„Am discutat cu colegii. Știți că nu am mai acutualizat stuația din alte țări pentru că am așteptat să fie ceva unitar la nivelul UE. Vom decide luni, în CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de îmbolnări mai mare decât cel din România. Nu se va impune carantinarea dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară și stau până în 3 zile pe teritoriul României. Pentru ceilalți, care vor să stea mai mult, se va impune carantină pe 14 zile. În cazul în care nu doresc, în a 5-a zi vor putea face un test și vor ieși din carantină”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că a solicitat Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență o implicare mai serioasă în respectarea regulilor.

„Am solicitat Comitetelor pentru Situații de Urgență să instituie carantina acolo unde este nevoie, atât la nivelul unor localități, cât și la nivelul anumitor zone”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.