Ludovic Orban: Prelungim starea de alertă, nu introducem nicio restricție nouă

Guvernul va aproba în şedinţa extraordinară de miercuri proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și un raport privind acţiunile pe care le-a întreprins în perioada stării de urgenţă, 16 martie -15 mai, a anunțat premierul Ludovic Orban în debutul ședinței executivului.

”Practic nu introducem nicio restricție nouă, păstrăm practic același dispozitiv. Singura problemă pe care o avem este că va trebui să scoatem din Anexa 3 textul legat de izolare și carantinare și să-l introducem imediat după intrarea în vigoare a legii. O să facem o ședință de guvern extraordinară”, a spus Ludovic Orban.

Prelungirea stării de alertă a fost discutată în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a avute loc înaintea reuniunii guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după o şedinţă cu premierul şi membri ai guvernului privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.