MAE: Trei români infectați cu coronavirus în Italia

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au anunțat că au fost identificați trei cetățeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul Italiei.

“Potrivit datelor obţinute în cursul zilei de ieri (n.r. joi) de către reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai oficiilor consulare la nivel local, până în prezent, au fost identificaţi 3 cetăţeni români printre persoanele infectate cu COVID-19 pe teritoriul acestui stat”, se arată într-un comunicat al MAE.

Astfel, Consulatul General al României la Trieste a fost informat de către autorităţile locale din provincia Treviso cu privire la confirmarea unui caz în regiune, persoana având dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

De asemenea, autorităţile locale de la Cremona au confirmat existenţa unui cetăţean român depistat pozitiv în regiunea Lombardia, iar un al treilea caz, persoană cu dublă cetăţenie, româno-italiană, a fost confirmat în Bologna, în provincia Emilia-Romagna.

„Ambasada României la Roma, prin intermediul task force-ului constituit la nivelul misiunii diplomatice, precum şi oficiile consulare române din Republica Italiană continuă demersurile specifice pentru obţinerea unor informaţii suplimentare din partea autorităţilor italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei”, se arată în comunicat.

MAE reiterează importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor autorităţilor italiene, precum şi necesitatea manifestării unei responsabilităţi individuale cu privire la respectarea măsurilor de prevenţie, inclusiv din perspectiva limitării răspândirii virusului.

În acest context, MAE reaminteşte că cetăţenii români din străinătate care doresc să solicite informaţii despre modul în care se manifestă virusul COVID-19, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi conduita preventivă pot apela numărul +4021.320.20.20. Linia telefonică este destinată strict informării cetăţenilor români şi nu este un număr de urgenţă. De asemenea, detalii actualizate sunt disponibile şi pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.