MAI: Amenzi de peste 800.000 de lei, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), împreună cu polițiștii locali și reprezentanții celorlalte autorități au verificat modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, în cadrul unei conferințe de presă.

Au fost desfășurate aproximativ 1.300 de acțiuni de control la peste 3.700 de operatori economici, 190 operatori transport persoane și 8.200 obiective de interes, dintre care 2.840 de restaurante, terase și fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 65.400 de  persoane, a precizat comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 4.300 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 842.000 de lei.

Aproximativ 3.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate  pentru nepurtarea măștii de protecție și 705 sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația persoanelor.

”S-au mai aplicat sancțiuni pentru nerespectarea distanțării fizice, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea ori a celor privind participarea/organizarea la/de evenimente, precum și pentru încălcarea regulilor privind organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane”, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAI.

La linia telefonică TEL VERDE la care pot fi sesizate situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară, au fost primite 16 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 9 județe.

S-au primit, de asemenea, 3 sesizări însoțite de imagini foto/video care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a unui județ.

Cele mai multe sesizări făceau referire la nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice, a mai spus comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.