MAI: Aproape 300 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea

Structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au verificat, în ultima săptămână, 484.000 de persoane şi 65.000 de obiective de interes, precum terase şi restaurante, care sunt supuse unor restricţii pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„În ultimele şapte zile, structurile MAI au desfăşurat peste 10.700 de acţiuni de control la nivel naţional pentru a verifica gradul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară. La acţiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 16.600 de poliţişti, jandarmi, cadre ISU, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, sprijiniţi de angajaţi ai altor instituţii”, a spus vineri, într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Au mai fost verificaţi 32.000 de operatori economici şi peste 2.000 de operatori transport persoane.

Oficialul MAI a precizat că, în urma acţiunilor de control, au fost aplicate aproximativ 37.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 7 milioane de lei.

Cele mai multe sancţiuni, respectiv 32.400, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie.

„De asemenea, au fost sancţionate 295 de persoane care nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea. Au fost întocmite 26 de dosare penale, dintre care 23 pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor şi 3 pentru fals în declaraţii cu privire la motivul deplasării”, a mai spus Dajbog.

În plus, 345 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind transportul de persoane sau cu privire la organizarea, respectiv participarea la evenimente.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.