Mai multe centre ale MApN deschise de marți pentru vaccinarea anti-COVID, pentru o săptămână

Vaccinarea populației împotriva noului coronavirus începe marți în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale (MApN), într-un maraton de șapte zile.

Vaccinările se vor realiza non-stop, într-o primă etapă, în perioada 4-11 mai 2021.

Campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin, potrivit MApN.

Astfel, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00, populația generală care dorește să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, se arată într-o informare a MApN.

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând din 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.