Mai multe Spitale Județene din țară au anunțat investiții în aparatură sau clădiri

Patru unități medicale din județele Harghita, Bihor, Hunedoara și Covasna au anunțat astăzi finalizarea sau demararea unor investiții. Acestea au ca obiect achiziționarea de aparatură, reabilitarea sau modernizarea unor secții sau punerea în funcțiune de clădiri modulare, relatează Agerpres.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc a achiziţionat un sistem automat de administrare a citostaticelor care va fi implementat în acest an şi care oferă siguranţă maximă în administrarea tratamentului pentru pacienţii oncologici.

Spitalul devine astfel unul de referinţă, fiind primul din ţară unde se va pune în funcţiune un sistem atât de complet şi complex, potrivit unui comunicat transmis de SJU.

Sistemul automat de administrare a citostaticelor a costat 794.000 lei şi a fost achiziţionat de către spital din fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii, contribuţia proprie de zece la sută fiind asigurată de Consiliul Judeţean Harghita.

Noul bloc operator şi secţia de ginecologie de la Maternitatea Oradea, reabilitate şi dotate cu aparatură modernă

Blocul operator situat la etajul II, format din trei săli de operaţie dotate la standarde europene şi o secţie de terapie intensivă de 10 paturi este finalizat, iar secţia de ginecologie aflată la etajul I, amenajată cu 30 de paturi, este aproape gata, urmând ca în următoarele săptămâni să se finalizeze lucrările, a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean, dr. Gheorghe Carp.

Partea de construcţie a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Local şi din veniturile proprii ale spitalului. Pentru lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Secţiei Ginecologie, Staţionar III, Ministerul Sănătăţii a alocat 8 milioane de lei, iar Consiliul Local 900.000 lei.

„În afară de aceste lucrări de construcţie, am accesat şi un proiect european în valoare de 1.200.000 euro, pentru achiziţia meselor de operaţii, a lămpilor pentru sălile de operaţii, pentru fluxul de aer laminar, tunuri laparoscopice, pentru realizarea sălilor în sine, dar şi pentru achiziţia altor dispozitive şi aparaturi medicale necesare într-un bloc operator modern, plus sistemul de transmitere video a intervenţiilor chirurgicale”, a precizat managerul Gheorghe Carp.

Urmează ca după finalizarea lucrărilor de reabilitare termică a clădirii, începând cu data de 1 decembrie, secţiile să fie deschise pentru paciente.

Noua secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva a fost deschisă

Pacienţii cu afecţiuni cardiace au la dispoziţie 30 de paturi pentru spitalizare, 10 paturi pentru ATI cardiologie şi paturi pentru internări de o zi. Saloanele sunt cu două şi trei paturi, fiecare fiind dotat cu grup sanitar propriu şi mobilier nou.

De asemenea, secţia cuprinde spaţii pentru investigaţii imagistice, cabinete pentru consultaţii, cabinete pentru medici şi asistente, oficii, grupuri sanitare.

CJ Hunedoara, în administrarea căruia se află SJU Deva, va finanţa noi investiţii pentru dezvoltarea secţiei de Cardiologie. Astfel, în acest an a fost alocată deja suma de 603.000 lei pentru amenajarea Unităţii de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici (USTACC), un compartiment de terapie intensivă cu o capacitate de 12 paturi.

Odată cu amenajarea acestui spaţiu, va fi dezvoltată şi gama de servicii medicale prin organizarea activităţii de cardiologie intervenţională, angiografie şi montare stenturi.

La spitalul din Deva se apropie de final şi amenajarea secţiei Pediatrie, aceasta fiind construită prin supraînălţarea cu un etaj a corpului administrativ.

O clădire modulară a fost inaugurată miercuri în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe

În clădire va funcţiona un post de urgenţă destinat exclusiv pacienţilor suspecţi şi diagnosticaţi cu COVID-19.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a precizat că acest post de urgenţă, care va face posibilă separarea pacienţilor COVID de nonCOVID, a fost realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna şi al comunităţii locale.

Directorul medical dr. Roşu Matyas a afirmat că punerea în funcţiune a acestei clădiri modulare face posibilă asigurarea unor circuite foarte stricte atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.