Mai multe staţiuni de pe litoralul belgian interzic turismul de o zi din cauza nerespectării măsurilor anti-COVID

Mai multe oraşe şi staţiuni balneare flamande de pe litoralul Belgiei au anunţat duminică interzicerea accesului ”turiştilor de o zi” pe perioada valului de caniculă în urma unor incidente cauzate de nerespectarea măsurilor împotriva pandemiei de COVID-19.

Comunele Knokke-Heist şi Blankenberge au luat această decizia pentru a ”garanta securitatea publică”, au precizat edilii.

Mai multe persoane au fost arestate sâmbătă la Blankenberge după izbucnirea unui conflict între grupuri de turişti pe plajă. Un grup de tineri a fost somat să plece de pe plajă după ce a refuzat să respecte măsurile de securitate impuse pentru stăvilirea pandemiei. Turiştii au protestat violent fiind necesară intervenţia poliţiei.

Comuna Knokke a adoptat o măsură similară în urma a ”zeci de incidente, atât pe timpul zilei, cât şi noaptea”, se mai explică în comunicat.

Consiliul comunal a considerat în această situaţie ”că este obligaţia sa să ia măsuri drastice. Pentru a garanta securitatea publică, turiştii de o zi nu vor mai putea intra” în staţiunea balneară.

Puncte de control vor fi instalate începând de duminică la intrarea în comună, iar cei care sosesc trebuie să deţină o ”dovadă” justificativă: locuiesc în oraş, sunt cazaţi la o unitate sau hotel, muncesc în oraş.

Belgia se confruntă de sâmbătă cu un val de caniculă prognozată pentru mai multe zile, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.