Mai multe unități medicale din Cluj-Napoca beneficiază de contracte de zeci de milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală

Zeci de milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Se întâmplă la Cluj-Napoca, unde mai multe unităţi medicale beneficiază de finanţăre, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a precizat că este vorba despre două contracte semnate cu Institutul Regional de Gastroenterologie, unul în valoare de 34,5 milioane de lei şi unul de 11,5 milioane de lei, și, de asemenea, un contract în valoare de 28,5 milioane de lei cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

„Aceste trei contracte pe care le semnăm astăzi se adaugă la nouă contracte deja semnate în total pentru achiziţia de aparatură medicală, de aproximativ 100 de milioane de lei, şi dacă facem o sumă cu contractele deja semnate plus cele şase proiecte care urmează să fie semnate, vom ajunge la o decontare în valoare de 123 de milioane de euro”, a mai spus vicepremierul.

Raluca Turcan s-a referit şi la un alt contract de finanţare semnat sâmbătă, cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, în valoare de 10,5 milioane de euro, pentru screeningul de cancer de col uterin, program de pe urma căruia vor beneficia 170.000 de femei din Regiunea de Nord-Vest.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.