MAI: Peste 11.000 de sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele trei zile privind nerespectarea măsurilor de protecție

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a informat luni, în legătură cu respectarea măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, că la nivelul întregii ţări, în perioada sărbătorilor Pascale Ortodoxe, au fost verificaţi aproximativ 14.000 de operatori economici, fiind identificaţi doar 31 de operatori care nu respectau măsurile pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

Dintre cele peste 200 de mii de persoane verificate, în jur de 10.000 nu au respectat măsurile sau interdicţiile impuse.

În ultimele trei zile, pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 11.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2,4 milioane de lei.

De asemenea, faţă de patru persoane au fost începute cercetări pentru comiterea a 11 infracţiuni, printre care zădărnicirea combaterii bolilor şi fals în declaraţii cu privire la motivul deplasării.

Totodată, au fost întrerupte 16 petreceri private, în fiecare caz în parte fiind dispuse măsuri de sancţionare pentru nerespectarea regulilor pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit MAI.

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor continua şi în perioada următoare, obiectivul fiind limitarea numărului îmbolnăvirilor la nivelul populaţiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.