Majoritatea canadienilor spune NU donării de vaccinuri anti-COVID-19

vaccinare-coronavirus

Aproximativ 70% dintre canadieni nu vor să împartă vaccinurile cu restul lumii până nu se încheie campania naţională de vaccinare. Aceasta deși ţara a comandat sau a rezervat peste 400 de milioane de doze, în condițiile în care ar avea nevoie de maximum 76 de milioane pentru a-și imuniza toată populația, conform unui sondaj realizat de Angus Reid.

“Aproape trei sferturi dintre canadieni (72%) sunt de părere că, până când toate persoanele de peste 12 ani nu îşi primesc vaccinul, ţara ar trebui să îşi concentreze eforturile mai degrabă în țară decât în străinătate”, se arată în sondaj, potrivit Agerpres.

Doar 18% dintre canadieni consideră că eforturile ar trebui să fie concentrate la nivel global spre persoanele vulnerabile, un procent care creşte (25%), însă, în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, potrivit aceluiași sondaj.

Până în prezent, 70,1% dintre canadienii cu vârsta de peste 12 ani au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit celor mai recente date raportate de guvernul canadian.

În Canada au fost autorizate până în prezent 4 vaccinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, însă numai primele trei dintre ele sunt administrate.

Duminică, liderii G7, forul celor mai puternice 7 economii din lume, reuniţi în Marea Britanie au promis un miliard de doze de vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor sărace, dintre care 100 de milioane ar urma să provină din Canada.

În plus, prin programul COVAX, Canada va dona 13 milioane de doze către alte state decât cele vizate de G7, a anunțat premierul Justin Trudeau.

De asemenea, Ottawa va finanţa 87 de milioane de doze prin mecanismul internaţional responsabil de accelerarea accesului la instrumentele de combatere a COVID-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.