Majoritatea copiilor de doi și trei ani petrec prea mult timp în fața ecranelor – studiu

Majoritatea copiilor de doi și trei ani incluși într-un studiu realizat în Canada depășesc timpul recomandat petrecut săptămânal în faţa ecranelor, relatează AFP.

Studiul a inclus circa 3.600 de copii, şi are la bază date strânse în perioada 2011-2014 de la mame. Acestea au fost întrebate cât timp pe săptămână petrec ele și copiii lor în fața ecranelor.

Astfel, 80% dintre copiii de doi ani şi 95% dintre copiii de trei ani au petrecut mai mult de şapte ore pe săptămână în faţa ecranelor.

Cel mai important factor asociat timpului mare petrecut de copii în faţa ecranelor este timpul petrecut de mame în faţa tabletelor, smartphone-urilor sau televizoarelor, urmat de îngrijirea la domiciliu (în comparaţie cu copiii care merg la creşă).

Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este de cel mult o oră pe zi.
Numeroase studii au fost publicate sau sunt în curs de realizare pentru a studia impactul ecranelor asupra dezvoltării copiilor, dar este dificilă stabilirea unei relaţii cauză-efect. Este greu de stabilit doar efectul timpului petrecut în faţa ecranului, deoarece mulţi factori socio-economici şi culturali, mai mult sau mai puţin măsurabili, trebuie luaţi în calcul în consumul de televiziune sau jocuri video.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.