Majoritatea managerilor din industria farmaceutică românească se așteaptă la o creștere a producției

Majoritatea managerilor din industria farmaceutică românească se așteaptă la o creștere a producției în a doua jumătate a anului, după căderea înregistrată în primul semestru, arată o anchetă de conjunctură a Institutului Național de Statistică (INS).

” Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +33%), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%)”, se arată într-un comunicat al INS.

Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

 

Industria farmaceutică a scăzut cu peste 25% în iunie 2019 față de iunie 2018

 

În luna iunie 2019, industria fabricării produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,7% ca serie brută și cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, industria fabricării produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a scăzut în iunie 2019, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată sezonier, cu 25,8%, respectiv cu 24,5%.

Ca serie ajustată sezonier, este cea mai mare scădere înregistrată de un sector industrial în această perioadă.

Ca serie brută, scăderea industriei fabricării produselor farmaceutice este depășită numai de cea de prelucrare a lemnului, fabricare a produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei, fabricare a articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite (-26,4%).

În perioada 1.I – 30.VI.2019, comparativ cu perioada 1.I – 30.VI.2018, industria fabricării produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice a scăzut cu 6% ca serie brută şi cu 6,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.