„Managementul anafilaxiei post-vaccinale”, webinar medical organizat de CMR

Colegiul Medicilor din România a organizat, vineri, webinarul medical „Managementul anafilaxiei post-vaccinale”.

Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiului Medicilor din România, gazda evenimentului, a fost primul care a luat cuvântul și a deschis webinarul.  Col. Șef Lucr. Dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar Boli Infecțioase și președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a vorbit, în cadrul evenimentului, despre  „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

O altă temă de interes, „Time is life”- necesitatea protocoalelor în intervenția de urgență, a fost abordată de Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, presedintele Comisiei ATI a Ministerului Sănătății,  vicepreședinte și fost președinte al Societatății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prorector UMF „Victor Babeș” Timișoara.

Discuțiile au continuat, în cadrul evenimentului, pe marginea temei „Panică, leșin sau anafilaxie. Ce trebuie sa știe personalul din centrul de vaccinare”, iar explicațiile au fost oferite de Dr. Gindrovel Dumitra, Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Secretar general Colegiul Medicilor din România.

Tema ” Protocolul de Anafilaxie după European Resuscitation Council” a fost abordată de Conf. Univ. Dr. Mihai Craiu, medic primar Pediatrie, Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandrescu- Rusescu”.

Evenimentul a fost completat cu informații pe tema “Protocol de resuscitare cardio-respiratorie“, iar explicațiile au fost oferite de Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, presedintele Comisiei ATI a Ministerului Sănătății,  vicepreședinte și fost președinte al Societatății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prorector UMF „Victor Babeș” Timișoara.

În cadrul evenimentului au fost prezentate cazuri concrete și studii de caz.

Evenimentul s-a desfășurat pe platforma Sanatatea.ONLINE

Webinarul a fost destinat exclusiv profesioniștilor în domeniul medical: medici și asistenți medicali.

Înregistrarea evenimentului este disponibilă pe platforma sanatatea.online/learning.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.