Manager SCJU Timișoara despre tânărul medic găsit fără suflare: Era un medic excepţional, un student de nota 10

Un tânăr anestezist, care lucra în secția de ATI a Spitalului Județean din Timișoara, a fost găsit fără suflare duminică seara. Medicul avea 28 de ani.

”El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului. Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Raul Pătraşcu, potrivit Digi24.

Având în vedere că, din informațiile inițiale, ar putea fi vorba de o sinucidere, managerul spitalului a tras şi un semnal de alarmă, spunând că gestul tânărului medic ar putea fi pus și pe seama stresului imens la care sunt supuşi medicii în această perioadă.

”Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici, suntem dumnezei, că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni”, a mai adăugat dr. Raul Pătraşcu, potrivit sursei citate.

Cazul este cercetat de Poliție.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.