Manager Spitalul Gomoiu: Pacienții își pierd răbdarea din cauza timpului mare de așteptare. În ultima perioadă, chemăm Poliția aproape zilnic

Personalul medical de la Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din București consultă „cu Poliția la ușă”, după ce pacienții, în special părinți veniți cu copii, își pierd răbdarea din cauza lipsei de personal și a timpului mare de așteptare, a declarat, luni, managerul unității medicale, ec. Maria Enescu. „În ultima perioadă, chemăm Poliția aproape zilnic”, a subliniat managerul.

„Având în vedere că noi funcționăm în momentul de față într-o situație de avarie, pacienții și aparținătorii devin recalcitranți, din cauză că se așteaptă foarte mult la camera de gardă. Chiar dacă în camera de gardă avem patru sau șase medici pe tură, asistenți medicali avem cel mult doi. Vă dați seama că în fiecare cabinet se așteaptă mult mai mult decât ar trebui. Pacientul copil este mai greu de gestionat, părinții devin recalcitranți, își pierd răbdarea, intră peste asistente și cer explicații pentru timpul mare de așteptare”, a declarat ec. Maria Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu din București.

Potrivit managerului, timpul de așteptare este de 4-6 ore.

„Chiar dacă la acest moment avem, să spunem, medici anesteziști suficienți, respectiv opt anesteziști, la Spitalul Gomoiu, dacă personalul mediu sau personalul din blocul operator nu este suficint, chiar dacă ai zece săli de operație, nu poți să gestionezi la capacitate maximă capacitatea spitalului, pentru că nu avem asistenți suficienți care se ocupă cu așa ceva”, a explicat managerul.

„În ultima perioadă, chemăm Poliția aproape zilnic”, a subliniat managerul Maria Enescu.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) cere un plan naţional, pe termen mediu şi lung, de politici de sănătate publică, unitar, pentru urgenta rezolvare a problemelor celor mai grave semnalate astăzi. ”Cerem Ministerului Sănătăţii să recunoască starea de urgenţă cu privire la lipsa de personal din sistem şi să facă o metodologie de ocupare a posturilor din sănătate, pe o perioadă determinată de un an de zile”, a declarat, luni, directorul general al ASSMB, Oana Sivache, precizând că la nivel național există un deficit de aproximativ 15.000 de medici.

”În numele pacienţilor, dar şi al personalului din spitale, cerem un plan naţional, pe termen mediu şi lung, de politici de sănătate publică, unitar, pentru urgenta rezolvare a problemelor celor mai grave semnalate astăzi. Cerem Ministerului Sănătăţii să recunoască starea de urgenţă cu privire la lipsa de personal din sistem şi să facă o metodologie de ocupare a posturilor din sănătate, pe o perioadă determinată de un an de zile, similar procedurilor din pandemie. De asemenea, cerem modificări ale procedurilor de aprobare a nevoilor din sănătate pe baza memorandumului”, a declarat Oana Sivache, directorul ASSMB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.