Managerul Institutului „Marius Nasta”: România are o rezervă de paturi ATI COVID-19

Asist. Univ. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că România are o rezervă de paturi de terapie intensivă pentru zona de COVID-19, iar în momentul în care această rezervă va ajunge la limita maximă, alte paturi ATI vor trebui să asigure asistența pacienților.

„Până la urmă, niciun pat de terapie intensivă din România nu poate să stea gol, atât timp cât o persoană are nevoie de el. Sigur că trebuie respectate circuitele, protecția pacienților non-COVID, dar și dreptul la sănătate și viața pacienților COVID-19”, a adăugat asist. Univ. Dr. Beatrice Mahler.

Managerul Beatrice Mahler a precizat că Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București nu are niciun loc disponibil în acest moment la terapie intensivă COVID-19, și orice loc ce se eliberează, se ocupă în următoarele ore, dacă nu, în următoarele minute.

Totodată, managerul Beatrice Mahler a spus că rata de supraviețuire la ATI COVID-19 este de 40%.

„Rata de supraviețuire variază între terapia COVID și non-COVID. La terapia COVID-19, din păcate, supraviețuirea este mult mai scăzută, la 40%”, a precizat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Afirmațiile vin în contextul în care România a înregistrat un nou record zilnic al persoanelor infectate, de  3.130 de cazuri, iar în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.491. Dintre acestea, 607 sunt internate la ATI.

De asemenea, Bucureștiul nu mai are locuri libere la ATI pentru pacienții COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.