Managerul Institutului „Marius Nasta”: Vizita în ATI COVID este o provocare dureroasă pentru aparținător

Șef lucr. dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a afirmat că vizita aparținătorilor pacienților COVID-19 internați la ATI se programează de comun acord cu echipa medicală, atenționând totodată că aceasta poate să nu fie respectată, ca interval orar, pentru că pot apărea urgențe la unul dintre pacienți.

” Dincolo de reguli trebuie să nu uităm că momentul vizitei este extrem de dificil pentru aparținători.Sunt cumulate emoții ce țin de revederea celui drag într-o situație extrem de gravă. Pacienții critici din ATI sunt conectați la aparate zgomotoase, alimentați artificial, cei intubați au extremitățile umflate (un efect al ventilație mecanice, mai puțin cunoscut de populație), cei ventilați non-invaziv au leziuni la nivelul feței de la masca care fixată pe față permite pătrunderea oxigenului cu presiune în plămân. Unii au mâinele și picioarele cu zone violete (purpură sau echimoze), pentru că în COVID avem tulburări de coagulare care sunt mai frecvente la formele critice…și sunt doar câteva aspecte pe care vi le-am enumerat. Vizita în ATI COVID este o provocare dureroasă pentru aparținător. Noi, cei din spital îi rugăm pentru orice nelămurire să ne întrebe, cu singuranță vom răspunde. Trăim momente dificile….pacienți, aparținători, echipa medicală. Avem nevoie de mobilizarea pentru a salva vieți!”, a scris șef lucr. dr. Beatrice Mahler, într-o postare pe Facebook.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a mai scris că vizita durează maximum 15 minute și că se poate întrerupe brusc dacă apare o urgență la unul din pacienți, iar echipa trebuie să se concentreze asupra urgenței.

De asemenea, intrarea în „zona roșie” se face după parcurgerea triajului epidemiologic, iar aparținătorii sunt rugați să aducă cu ei cât mai puține obiecte personale, pentru că acestea pot îngreuna îmbrăcarea cu echipamentul de protecție, a precizat șef lucr. dr. Beatrice Mahler.

În același timp, aceasta a mai spus că nu este permisă introducerea de obiecte personale în secția ATI.

Totodată, potrivit șef lucr. dr. Beatrice Mahler, echipamentul de protecție care trebuie utilizat este compus din halat ranforsat, masca fpp2, viziera, botoșei, mănuși, boneta, fiind asigurat de spital, iar echiparea și dezechiparea este supravegheata de personalul medical.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.