Managerul Institutului ”Matei Balș”: Pandemia nu este a medicilor. Întreaga societate trebuie să se implice în rezolvarea ei

Managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, dr. Cătălin Apostolescu, a declarat joi pandemia este a întregii societății și că doar împreună putem să luptăm împotriva acesteia.

”Pandemia nu este a noastră, a medicilor. Pandemia este a întregii societăți și întreaga societate trebuie să se implice în rezolvarea acestei pandemii, inclusive autorități și clasă politică”, a declarat dr. Apostolescu în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, medicul a mai precizat că certificatul COVID este un instrument important pe care îl putem utiliza în vederea opririi circulației virusului SARS-CoV-2 și care să motiveze populația să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

”Certicatul COVID este un instrument foarte util pentru a motiva populația să se vaccineze. Scopul nostru este să vaccinăm un procent cât mai mare din populație. În felul acesta putem opri circulația virusului sau măcar putem spera că vom avea doar forme ușoare care să nu pună viața în pericol. De aceea noi, medicii, resimțim nevoia acestui instrument”, a mai adăugat medicul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.