Managerul Institutului ”Matei Balș”: Situația este critică în momentul de față. Toate paturile de Terapie Intensivă sunt pline

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, dr. Cătălin Apostolescu, a avertizat că, dacă situația actuală va continua în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, va trebui regândită întreaga strategie națională pentru gestionarea valului trei de infecții cu SARS-CoV-2.

”Situația este critică în momentul de față. Toate paturile de Terapie Intensivă sunt pline. Deja s-au improvizat paturi și pe o altă secție. Avem deficit de personal de ATI. Lucrul cel mai grav este că, în acest val al treilea, boala s-a schimbat. Formele severe apar mult mai repede. Degradarea pacienților este rapidă. Și boala apare la vârste din ce în ce mai tinere. Deja avem persoane de 30-40 de ani a căror stare necesită îngrijiri de Terapie Intensivă urgente. Uneori, de pe o zi pe altă, se produce agravarea. Se internează cu un necesar de 4-6 litri astăzi, mâine s-ar putea să aibă nevoie de Terapie Intensivă”, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, la un post de televiziune.

Dr. Cătălin Apostolescu: Suntem la capacitate maximă, nu mai putem primi niciun pacient

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală a precizat că, la acest moment, Camera de Gardă a spitalului este plină și a subliniat că nu mai sunt paturi libere pentru a consulta pacienții.

”În momentul de față am amenajat trei paturi într-o altă secție. Nu putem să asigurăm locuri suplimentare, a fost o situație disperată, ieri, în care pecientii s-au agravat și a trebuit să îi transferăm. O secție ATI nu înseamnă numai aparate, înseamnă și oameni. Medici și asistente pregătite pentru Terapie Intensivă. Suntem la capacitate maximă, nu mai putem primi niciun pacient. Ieri s-a colaborat intens cu Centrul Național de Coordonare a Intervenției care ne-a ajutat cu câteva cazuri punctuale, dar dacă situația continuă așa trebuie regândită total strategia natinala de abordare a COVID”, a explicat dr. Cătălin Apostolescu.

”Camera de Garda nu este aglomerată, este plină. Nu mai avem paturi pentru a consulta pacienții care se prezintă. Pentru că în Camera de Garda staționează pacienți de ieri pentru care nu s-au găsit locuri în spitalul nostru sau în altă spitale. Iar personalul medial este la limita, poate să cedeze oricând”, a avertizat managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.