Managerul SCJU Timișoara: Au fost descoperite aproximativ 60 de cazuri asimptomatice în rândul personalului medical

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara, asist. univ. dr. Raul Pătrașcu, a spus că prin testarea periodică a personalului, zilele acestea au fost descoperite aproximativ 60 de cazuri, toate asimptomatice.

“La Spitalul Județean din Timișoara testăm masiv atât pacienții (la internare și apoi la interval de 3-5 zile) cât și personalul (secții întregi, periodic – sau prin sondaj) încă din luna mai. Prin această metodă, zilele acestea am descoperit aproximativ 60 de cazuri din rândul personalului medical, toate asimptomatice. Acest lucru reflecta ceea ce se întâmplă în comunitate. Astăzi am trecut pragul de 6.000 de cazuri noi pe zi. Faptul că noi testăm mult și descoperim nu e un lucru rău. Ne-am asumat de la început eventuala publicitate negativă. Însă asta ne permite să știm exact care este situația (e o oglindă a ceea ce se întâmplă în comunitate) și să luăm măsuri timpurii”, potrivit lui Raul Pătrașcu.

Acesta a precizat că din toate secțiile, niciun pacient nu a ieșit pozitiv.

“Drept urmare, concluzia epidemiologică este că procedurile și protocoalele au fost respectate și deci secțiile nu se închid, nu se carantinează și activitatea nu se diminuează”, a afirmat Pătrașcu.

Managerul a spus că angajații infectați sunt deja în izolare la domiciliu și în mare parte dintre ei nu mai fuseseră de 14 zile la serviciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.