Managerul Spitalului de Urgență Bihor, împuternicit să coordoneze măsurile pentru toate unitățile sanitare publice din județ

Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, a fost împuternicit să asigure coordonarea integrată a măsurilor ce trebuie luate la nivelul tuturor unităților sanitare din sistemul public din Bihor, prin Ordinul Prefectului 174/14.03.2020, emis de prefectul Dumitru Țiplea.

Decizia a fost luată în scopul aplicării unitare a dispozițiilor autorităților publice centrale privind prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, la nivelul spitalelor din Oradea s-a efectuat identificarea tuturor stocurilor, s-a evaluat necesarul de materiale luând în considerare noile prevederi privind procedurile din spitale și s-a stabilit efectuarea centralizată a achizițiilor, prin echipe desemnate care urmăresc în permanență achiziția din surse interne și externe de materiale sanitare, medicamente și echipamente de protecție, necesarul lunar fiind de aproximativ 1,5 milioane euro.

Potrivit aceleiași surse, repartiția materialelor achiziționate se va face de către o comisie pentru spitale alcătuită din reprezentanți ai Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea și ai UPU-SMURD

În caz de necesitate, se pot face urgent transferuri cu materiale și medicamente de la un spital la altul.

În urma acestor demersuri, luni, în Oradea va ajunge o primă tranșă de peste 1.200 de salopete de risc biologic și peste 2.000 de măști FFP2.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.