Managerul Spitalului Săpoca și-a dat demisia

Managerul Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca (județul Buzău), Viorica Mihălașcu, a demisionat. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății.

Sorina Pintea, care se află la Săpoca pentru a coordona ancheta internă, a anunțat și primele măsuri după tragedia de duminică. „În cursul nopţii trecute am finalizat ancheta în ceea ce priveşte acordarea actului medical şi respectarea condiţiilor pentru pacienţii internaţi aici. În această dimineaţă am prezentat concluziile raportului managerului spitalului, care şi-a înaintat demisia. De asemenea, măsurile pe care Ministerul Sănătăţii le-a decis în ceea ce priveşte Spitalul Săpoca sunt legate de o plângere penală pe care noi o vom depune privitor la activitatea medicului de gardă, a asistentelor care au fost în tura de noapte atunci când s-au produs crimele”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

În noaptea de sămbătă spre duminică, un bărbat de 38 de ani, internat în spitalul din Săpoca pentru sevraj alcoolic, a atacat 13 pacienți. Cinci dintre aceștia au murit și alți opt sunt răniți. „Din păcate, vorbim despre cinci decese, pentru că unul dintre pacienţii aflaţi la Spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, tarat, un pacient cu multiple comorbidităţi, a decedat în cursul nopţii trecute”, a spus Sorina Pintea. Alți pacienți răniți în urma atacului sunt internați la spitale din Capitală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.