Managerul Spitalului ”Sf. Pantelimon”: Nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului la ATI

Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”, conf. univ. dr. Bogdan Socea, a declarat că din analiza preliminară nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secţia de terapie intensivă, raportul urmând să fie finalizat miercuri.

„Până în momentul de faţă, din analiza preliminară nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secţia de terapie intensivă. De asemenea, ceea ce vreau să se înţeleagă foarte clar e că nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organismele menţionate şi nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în secţia ATI”, a declarat managerul.

Managerul a precizat că medicii „sunt foarte preocupaţi de siguranţa pacientului”, iar pacienţii sunt trataţi la „Sf. Pantelimon” în siguranţă.

„Medicii ATI, ca şi toţi medicii spitalului, îşi depun toate eforturile pentru a reuşi cu fiecare caz în parte, tratăm fiecare bolnav în parte. Nu este o statistică, dar sigur că interpretările şi cifrele ne ajută şi ele. Dar fiecare deces este important şi ne pare rău pentru aceste decese, însă au fost decese care nu puteau fi evitate din analiza preliminară. Comisia internă s-a constituit, analizează situaţia cu cât mai mare rapiditate. Miercuri vom avea raportul final”, a precizat managerul unităţii spitaliceşti.

„Preocuparea noastră acum este să analizăm situaţia ivită şi situaţia acestor decese reclamate ca suspecte, posibil suspecte”, a adăugat conf. univ. dr. Bogdan Socea.

Tototdată, managerul a precizat că au existat cazuri „scutite de necropsie la cererea familiilor”.

„Nu ştiu să vă spun acum dacă toate, dar cea mai mare parte a lor. Şi vreau să vă mai spun că mortalitatea în terapie de fapt reflectă mortalitatea întregului spital. Orice caz grav de pe orice secţie ajunge în terapie şi decedează într-un interval de timp. Deci, practic raportarea aceasta la 17 cazuri nu se face la 25 de paturi, ci la 525 de paturi, cât are acest spital de urgenţă, unul dintre cele mai mari spitale de urgenţă din Bucureşti, care tratează cele mai dificile cazuri şi spital clinic, bineînţeles. (…) Sigur, procurorii au cerut o listă de documente, printre care sunt şi aceste copii ale foilor de observaţii. (…) Nu am găsit până în momentul de faţă niciun fel de nereguli”, a explicat acesta.

Conf. univ. dr. Bogdan Socea a mai spus că „aceste decese nu puteau fi evitate”.

„Nu vrem să ne antepronunţăm, dar comisia va elabora raportul final. Familiilor le transmitem condoleanţe. Ne pare rău de aceste decese. Ceea ce s-a delimitat până acum este că aceste decese nu puteau fi evitate. (…) Nu au fost plângeri până în momentul de faţă”, a menţionat managerul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.