Managerul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara: Administrarea celei de-a doua doze de vaccin antiCOVID-19 începe duminică

Prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor “Victor Babeș” Timișoara, a declarat că unitatea medicală se pregătește pentru administrarea a celei de-a doua doze de vaccin antiCOVID-19 pentru angajați.

“Ne pregătim acum pentru rapel. Duminică, în centrul nostru va avea loc administrarea celei de-a doua doze colegilor din spital. Potrivit schemei de vaccinare elaborată de producătorul Pfizer-BionTech, după rapel mai trebuie să treacă o săptămână pentru ca eficacitatea vaccinului să ajungă la 95 la sută. Este, spunem noi, cei de aici, de la Victor Babeș, un prim pas spre normalizare, spre revenirea la viața ante COVID”, a afirmat prof. dr. Cristian Oancea.

Reprezentanții Spitalului Victor Babeș Timișoara au anunțat că unitatea medicală înregistrează cel mai mare procent de angajați vaccinați anti COVID-19, astfel că peste 95 la sută dintre angajați și voluntari au fost vaccinați în prima etapă a campaniei naționale de vaccinare.

“Procesul de vaccinare a început în 27 decembrie, când au fost administrate primele doze în centrul special înființat în spitalul timișorean. 510 dintre cei 535 de angajați și voluntari care lucrează în unitatea sanitară au primit prima doză de vaccin. Este vorba de medici, asistente medicale, infirmieri, personal auxiliar, rezidenți și studenți la medicină care fac voluntariat în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. De asemenea, vaccinul a fost administrat și colegilor din secția externă a unității sanitare (Clinica de Recuperare Cardiovasculara)”, se arată într-un anunț al spitalului.

Prof. dr. Cristian Oancea a declarat că, “colegii mei, din toate compartimentele și secțiile, de la toate nivelurile, au înțeles importanța vaccinării. De altfel, înaintea începerii campaniei am organizat o echipă formată din mai mulți colegi infecționiști care au explicat tuturor ce înseamnă acest vaccin, cine se poate vaccina, ce se întâmplă dacă te vaccinezi, ce efecte secundare ar putea avea administrarea acestui vaccin. Au răspuns la toate întrebările și, astfel, oamenii au înțeles de ce este bine să ne vaccinăm. Au mai rămas câțiva colegi cărora nu li s-a putut administra vaccinul, care fie au contraindicații de vaccinare, fie sunt în perioada de treizeci de zile după o infecție cu COVID-19”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.