MApN anunţă peste 100 de posturi de cercetători, medici şi chimişti, disponibile la Institutul „Cantacuzino”

Ministerul Apărării Naționale a demarat procedurile de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri pentru Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Aceste posturi au fost prevăzute în baza strategiei de dezvoltare și relansare a Institutului, aprobată de la începutul acestui an de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, se arată într-un comunicat al MAPN.

Potrivit sursei citate, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aflat în coordonarea secretarului de stat Mihai Dan Chirică (şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului), a demarat procedurile de achiziţii şi investiţii, în baza bugetului aprobat în valoare de aproximativ 40 milioane de lei, pentru modernizarea zonelor de producţie şi consolidarea şi reabilitarea infrastructurii.

„Măsurile concrete adoptate până în prezent de conducerea Institutului s-au materializat printr-o creştere semnificativă a producţiei de SOD Natural, cel mai cunoscut antioxidant şi imunostimulator românesc, realizat în exclusivitate în cadrul Institutului Cantacuzino. În primele cinci luni ale acestui an, vânzările de SOD Natural au depăşit totalul vânzărilor pe anul 2018”, anunță MApN.

De asemenea, conducerea Ministerului a iniţiat, în cursul acestei luni, discuţii cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, pentru stabilirea condiţiilor necesare reautorizării unei viitoare producţii de vaccinuri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.