MApN: Centrul de transfuzii din curtea SUUMC, deschis pentru donare de sânge pentru militarii ucraineni

Sursa foto: Ministerul Apărării Naţionale/ Facebook

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcției Medicale pentru asigurarea asistenței și tratamentului medical pentru militarii răniți din Ucraina, iar începând de duminică, Centrul de transfuzii sanguine, care funcționează în București în curtea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, este deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniți.

Centrul va funcționa în fiecare zi, între orele 8.00 și 14.00, pentru toți cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi așteptați în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

„Totodată, în baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României. Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro. Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federației Ruse, declanșată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie. România trimite în a doua tranșă de ajutoare către Ucraina și combustibil, apă, alimente și medicamente. De asemenea suntem pregătiți să primim răniți atât în spitalele din rețeaua militară, cât și cea civilă din țara noastră. Voluntarii și entitățile private care vor să ajute pot accesa Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” .”, se arată în acelaşi comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.