MApN: Doi pacienți, transportați cu o aeronavă militară, la spitale din Belgia

Doi pacienți, unul cu arsuri și un copil cu afecțiuni medicale, sunt transportați, luni, cu o aeronavă militară, la spitale din Belgia.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează luni, 16 august, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Cluj-Napoca – Craiova – Bruxelles – Otopeni, pentru transportarea a doi pacienți”, infoarmează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Unul dintre aceștia are arsuri și va fi tratat la Spitalul „Regina Astrid”, iar celălalt, un copil cu afecțiuni medicale, va fi tratat la Spitalul „Sfântul Luc”, ambele din Bruxelles, Belgia.

La întoarcerea în țară, aeronava va transporta un pacient român care a fost internat la Centrul Medical Universitar din Mons.

Potrivit sursei citate, misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.