Maramureș: Soluții pentru o mai bună finanțare a SJU Baia Mare

Printre obiectivele Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare este și acela de a fi încadrat la categoria „spital clinic de urgență”, fapt care i-ar permite o mai uşoară accesare a fondurilor europene şi guvernamentale:

”Obiectivul Spitalului este să treacă la o altă categorie și anume spital clinic de urgență, care permite o altă finanțare. Probabil știți că și pe fonduri europene, spitalele clinice au o altă finanațare, separată, nu intră în competiții cu celelalte, cum suntem noi”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

„Trecerea într-o nouă categorie medicală permite o mai uşoară accesare a fondurilor europene şi guvernamentale, dar şi alte avantaje în ce priveşte funcţionarea unui asemenea spital”, a mai adăugat acesta.

Consilierii județeni au aprobat recent acordul de cooperare dintre Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în vederea formării de asistenți medicali în Baia Mare.

Unitatea spitalicească trece printr-un amplu proces de modernizare, dotare, deschidere de noi secţii şi recrutare de personal medical pe anumite specialităţi; la nivel judeţean, autoritățile locale asigură finanţarea instituției amintite, a Spitalului de Psihiatrie şi Boli Infecţioase şi a altor unităţi medicale medii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.