Maratonul vaccinării anti-COVID-19 la București, 7-9 mai: Populația se poate vaccina la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării anti-COVID-19 care se va desfășura la București în perioada 7-9 mai va avea două locații în care populația se va putea vaccina, respectiv Sala Palatului și Biblioteca Națională. În cele două locații vor funcționa 50 de fluxuri de vaccinare, potrivit col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Serul utilizat va fi cel produs de Pfizer.

Maratonul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București cu sprijinul și cu implicarea reprezentanților autorităților locale și CNCAV.

”Am văzut cu toții evenimentul organizat în Timișoara, acel maraton al vaccinării care, din punctul nostru de vedere, a fost un succes. Tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în București, în perioada 7-9 mai, vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locații diferite: Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, și Biblioteca Națională, unde vor fi organizate 10 fluxuri. Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București cu sprijinul și cu implicarea reprezentanților autorităților locale și CNCAV. Activitatea de voluntariat și toată logistica necesară este asigurată de UMF, de corpul academic și de toți cei care își doresc să participe la acest demers”, a declarat marți dr. Valeriu Gheorghiță.

Astfel de evenimente vor fi organizate în perioada 14-16 mai și în alte orașe din țară.

”De asemenea, în perioada 14-16 mai, la nivel național, în mod deosebit în Cluj-napoca, Târgu Mureș și Iași, universitățile de medicină organizează astfel de evenimente de vaccinare prin care ne dorim facilitarea accesului unui număr cât mai mare de persoane la vaccinare fără să existe nevoia acestei programări directe”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.