Maratonul Vaccinării pentru Viață la Biblioteca Națională a României: Sute de persoane vacinate anti-COVID-19, alte câteva zeci testate

Sute de persoane au fost vacinate anti-COVID-19, iar alte câteva zeci testate, încă din primele ore, la centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, în cadrul Maratonului Vaccinării pentru Viață.

”Vedem cu toții, de la o zi la alta, cum numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 crește și, din păcate, și cel al deceselor. În lupta cu pandemia de COVID-19 unele dintre instrumentele cele mai eficiente de care dispunem le reprezintă VACCINAREA, TESTAREA ȘI INFORMAREA. Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București vine în întâmpinarea nevoilor actuale și prin această a treia ediție a Maratonului Vaccinării – Maratonul Vaccinării pentru Viață. Înțelegem momentul și cât este de important să oferim tot sprijinul campaniei de vaccinare și la fel ca și în urmă cu câteva luni, răspundem cu promptitudine. Astfel, la centrul deschis la Biblioteca Națională a României îi așteptăm pe toți cei care doresc să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, indiferent de doza pe care trebuie să o facă, răspundem la întrebările legate de vaccinare și testăm cu teste rapide antigen pe doritori”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Timp de trei zile, 24 de ore din 24, medici, studenţi, asistenţi medicali și personal administrativ vor participa pe bază de voluntariat la Maratonul Vaccinării pentru Viață.

”Suntem într-un moment greu pentru sistemul medical și pentru societate în ansamblul său. Suntem convinși că vaccinarea, alături de măsurile de protecție precum masca, evitarea aglomerației și spălatul des pe mâini, dar și de testarea și, bineînțeles, informarea, reprezintă cele mai utile instrumente pe care le avem la dispoziție în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Astfel, Colegiul Medicilor din Municipiul București a decis să fie alături de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și să susțină acest proiect, Maratonul Vaccinării, ajuns, iată, la cea de-a treia ediție. Vă așteptăm la Maratonul Vaccinării pentru Viață”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

”Asistenții medicali sunt parte integrantă a echipei medicale, alături de medici și, ca de fiecare dată, susțin demersurile în favoarea sănătății publice. Astfel, la fel ca și la edițiile anterioare ale Maratonului Vaccinării, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București răspunde prezent și la Maratonul Vaccinării pentru Viață, din acest weekend. Asistenți medicali bucureșteni își vor aduce aportul la eforturile de creștere a numărului persoanelor vaccinate, pentru a lupta cât mai eficient cu pandemia de COVID-19, precum și la cele de testare a populației”, a declarat Carmen Mazilu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București.

În centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României sunt organizate 10 fluxuri de vaccinare, astfel:

  • 5 fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer- BioNTech
  • 4 fluxuri de vaccinare cu ser Johnson&Johnson
  • 1 flux de vaccinare cu ser Moderna

La centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională, sunt așteptate atât persoane care vor să se vaccineze cu prima doză, cu oricare dintre cele trei seruri, cât și persoane aflate la cea de-a doua sau a treia doză, cu ser Pfizer- BioNTech sau Moderna.

”Mergând pe principiile TESTEAZĂ! VACCINEAZĂ! INFORMEAZĂ!, direcțiile care, potrivit specialiștilor, sunt cele mai eficiente în managementul pandemiei, la Biblioteca Națională a României se va organiza și o zonă de testare, cu test rapid antigen COVID-19”, se precizează într-un comunicat de presă.

Pe lângă acțiunea de vaccinare, la eveniment vor fi prezenți medici coordonatori care vor putea oferi informații legate de procesul de vaccinare persoanelor interesate, în momentul realizării triajului.

”În continuarea acțiunilor de informare demarate la edițiile precedente ale Maratonului Vaccinării, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București se orientează de această dată către studenți. La intrarea în Biblioteca Națională a României va fi instalat un cort unde cadre universitare ale Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și medici le vor vorbi studenților despre pandemia de COVID-19, despre măsurile de protecție și despre vaccinare și vor răspunde întrebărilor lor pe aceste teme”, potrivit comunicatului citat.

Maratonul Vaccinării pentru Viață se desfășoară și sâmbătă, 23 octombrie și duminică, 24 octombrie, în șase locații din capitală.

Maratonul Vaccinării pentru Viață de la centrul de vaccinare Biblioteca Națională este centrat pe direcțiile: TESTEAZĂ – INFORMEAZĂ – VACCINEAZĂ!

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București va coordona integral centrul de vaccinare organizat la Biblioteca Națională a României (B-dul Unirii, nr. 22).

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, s-a alăturat demersului Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19, Direcției de Sănătate Publică București și Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București în organizarea unei sesiuni de excepție a Maratonului Vaccinării, ajuns la cea de-a 3-a ediție – Maratonul Vaccinării pentru Viață.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.