Maratonul Vaccinării pentru Viață: Peste 3.500 de persoane, vaccinate la centrul de la Biblioteca Națională

CNCAV a transmis că, de vineri de la ora 08.00, până duminică la aceeaşi oră, în Capitală au fost vaccinate 45.331 persoane, dintre care 22.001 în cadrul Maratonului Vaccinării pentru Viață.

Pe centre, situația vaccinării este:

  • Palatul Copiilor – 5. 410 persoane
  • Romexpo – 4.666 persoane
  • Circul Metropolitan- 2.974 persoane
  • Clubul Seniorilor – 2.599 persoane
  • Liberty center/Sf. Andrei – 2.770 persoane
  • Biblioteca Naţională – 3.582 persoane

Maratonul Vaccinării pentru Viaţă se desfășoară până luni, la ora 08.00, în şase centre din Bucureşti, fiind operaţionale 49 de fluxuri de vaccinare.

Sunt folosite toate tipurile de vaccin disponibile în România şi se pot prezenta pentru vaccinare toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

La centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României vor fi organizate 10 fluxuri de vaccinare, astfel:

  • 5 fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer- BioNTecNumiți
  • 4 fluxuri de vaccinare cu ser Johnson&Johnson
  • 1 flux de vaccinare cu ser Moderna

Activitatea de vaccinare din cadrul centrului de la Biblioteca Națională a României se va desfășura de vineri, 22 octombrie, la ora 16:00 până luni, 25 octombrie, la ora 8:00.

Pe lângă acțiunea efectivă de vaccinare, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București vor organiza la Biblioteca Națională a României și un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, pentru orice persoană care dorește să se testeze.

Mai mult, se va organiza o activitate de informare științifică în privința vaccinării, cu focus pe studenți, pentru a se răspunde la principalele întrebări pe care le au în privința vaccinării.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București, coordonează activitatea din centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, în cadrul Maratonului Vaccinării, ajuns la cea de-a 3-a ediție – Maratonul Vaccinării pentru Viață, ce se desfășoară în perioada 22-25 octombrie 2021.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.