Marea Britanie: 9 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 vor fi livrate către „cele mai vulnerabile țări”

Secretarul de externe din Marea Britanie, Dominic Raab, a declarat că statul britanic va începe să livreze, în această săptămână, nouă milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus către „cele mai vulnerabile țări”.

Acest lot alcătuiește prima parte a angajamentului guvernului de a dona 100 de milioane de surplusuri de vaccinuri înainte de mijlocul anului 2022, scrie BBC.

Printre țările care primesc vaccinurile anti-COVID-19 sunt Kenya, Jamaica și Indonezia.

Secretarul Raab a spus că donațiile au fost în ”interesul moral” și ”direct” al Marii Britanii.

”Nu vom fi în siguranță în Marea Britanie până când toată lumea nu va fi în siguranță în lume”, a declarat Raab în timpul unei vizite la un centru de producție AstraZeneca din Oxford.

Peste 3,7 miliarde de doze de vaccinuri împotriva noului coronavirus au fost administrate în peste 190 de țări din întreaga lume. Cu toate acestea, numărul persoanelor vaccinate de la o țară la alta variază semnificativ.

Luna trecută, în timpul unui summit din Cornwall, Grupul G7 al națiunilor industriale de vârf s-a angajat să doneze un miliard de doze de vaccin împotriva noului coronavirus către țările mai sărace, președintele american Joe Biden anunțând că țara sa va furniza 500 de milioane de doze, potrivit sursei citate.

Majoritatea vaccinurilor vor fi livrate prin programul Covax, care își propune să ofere vaccinuri pentru cel puțin 20% din populație în 92 de țări cu venituri mici sau medii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că ”pentru a pune capăt cu adevărat pandemiei”, 70% din populația globală trebuie vaccinată, ceea ce ar necesita 11 miliarde de doze.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.