Marea Britanie face teste aleatorii pentru Covid-19

Marea Britanie a ajuns la 15 cazuri confirmate de Covid-19. Pentru a evita răspândirea bolii, a anunțat că vor fi făcute teste aleatorii la pacienții suspecți de gripă. Testele vor fi făcute în 11 spitale și 100 de cabinete ale medicilor generaliști, la pacienții cu simptome de gripă precum tuse, respirație dificilă sau febră.

19 state de pe continentul european au confirmat până acum cazuri de Covid-19. Cele mai multe, peste 20, sunt înregistrate în Germania, unde autoritățile se tem de o epidemie, pentru că nu reușesc să dea de urma tuturor celor care au intrat în contact cu cei infectați. Și președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că este foarte posibilă o epidemie. În Franța, au fost înregistrate până acum 18 cazuri și au început deja să fie anulate o serie de evenimente publice, cum ar fi ultima zi a carnavalului de la Nisa.

În Italia, focarul european al bolii, numărul deceselor a ajuns la 14. Autorițățile au anunțat că 528 de oameni au fost vindecați, dintre care 37 s-au vindecat.

Un oraș cu un milion de locuitori din provincia chineză Hubei plătește în jur de 1500 de dolari celor care au simptome de îmbolnăvire și se prezintă voluntar la control și al căror diagnostic este confirmat după testare. China a anunțat că până în luna aprilie va gestiona în totalitate Covid-19. Dar 14% din pacienții din provincia Guandong care au fost infectați, declarați vindecați și externați au fost testați din nou pozitiv pentru virus. Același lucru s-a întâmplat și în Japonia, unde o femeie de 40 de ani vindecată a fost testată pozitiv trei săptămâni mai târziu. Autoritățile din cele două țări încearcă să monitorizeze pacienții și după externare.

În întreaga lume sunt luate măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Japonia a anunțat că începând de luni, 2 martie, va închide școlile, iar Arabia Saudită a anunțat că nu mai permite accesul vizitorilor în țară, autorităție au transmis că nu vor să devină un al doilea Iran. Nu este clar dacă pelerinajul de la Mecca, din luna iulie, va fi anulat.

Mai mult de 82.000 de oameni din peste 50 de țări au fost infectați până acum. Peste 2.800 de oameni au murit. Covid-19 este răspândit pe toate continentele, mai puțin Antarctica, dar OMS nu a declarat încă o pandemie.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.