Marea Britanie începe folosirea vaccinului produs de AstraZeneca. Peste 500.000 de doze, trimise către spitale

Marea Britanie a început, luni, vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, eveniment descris de ministrul Sănătății drept un „moment de cotitură” în lupta cu noul coronavirus, scrie BBC.

Primele 530.000 de doze de vaccin AstraZeneca au fost trimise către mai multe centre de vaccinare din Marea Britanie.

Șase spitale din Oxford, Londra, Sussex, Lancashire și Warwickshire vor începe administrarea vaccinului produs de asocierea Oxford – AstraZeneca.

Un pacient dializat a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul AstraZeneca/Oxford în afara studiilor clinice.

Brian Pinker, în vârstă de 82 de ani, a primit vaccinul la spitalul Universităţii Oxford la ora 07:30 (07:30 GMT), a anunţat Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Pinker, originar din Oxford, s-a declarat mândru că a primit vaccinul în oraşul său natal, situat la 82 de kilometri nord de Londra.

„Sunt atât de încântat că primesc vaccinul anti-COVID19 astăzi (luni) şi sunt foarte mândru că este cel inventat la Oxford”, a precizat el.

Pe parcursul acestei săptămâni, vaccinul va ajunge la sute de cabinete medicale și centre de îngrijire din Marea Britanie, au anunțat autoritățile sanitare.

Duminică, Marea Britanie a înregistrat peste 50.000 de cazuri de coronavirus pentru a șasea zi consecutiv.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.