Marea Britanie va oferi teste de anticorpi COVID-19 gratuite

Marea Britanie a ajuns la un acord pentru achiziţionarea de teste de anticorpi COVID-19, a declarat joi un purtător de cuvânt al premierului Boris Johnson, care a precizat că testele vor fi gratuite, iar personalul medical va avea acces prioritar la acestea.

Testarea în masă este considerată de multe ţări drept o modalitate de a accelera relansarea economiilor grav afectate în urma instituirii de restricţii ca urmare a epidemiei de COVID-19 şi de a introduce măsuri de distanţare socială mai adaptate nevoilor actuale.

Londra a purtat discuţii cu compania elveţiană Roche Holding AG pentru a cumpăra un test precis de anticorpi COVID-19, după ce Uniunea Europeană şi Statele Unite au aprobat deja în mod preliminar aceste teste, relatează Reuters citată de Agerpres.

“Am convenit un acord cu privire la testarea anticorpilor? Răspunsul este da”, le-a declarat oficialul britanic jurnaliştilor, adăugând că ministrul sănătăţii Matt Hancock va oferi mai multe detalii cu privire la acest subiect.

Testele de anticorpi – cunoscute şi sub denumirea de teste serologice – arată cine a fost infectat, deşi nu este încă clar dacă prezenţa anticorpilor la noul coronavirus, SARS-CoV-2, conferă imunitate permanentă.

La începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că există posibilitatea emiterii unui tip de certificat care să ateste imunitatea posesorului la SARS-CoV-2, însă că oamenii de ştiinţă trebuie să afle mai multe despre acest subiect.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.