Marinela Debu: În pandemie, medicii și-au pus familiile pe locul doi, pentru a putea fi aproape de pacienți în spitale

”Aș fi vrut ca anul acesta să nu mai vornbim despre pandemie, ci să vorbim despre o lume normală, în care și dumneavoastră, medicii, să vă puteți bucura mai mult de familii. Suntem conștienți cu toții că în acești doi ani ați fost nevoiți să vă puneți familiile pe locul doi, pentru a putea fi aproape de pacienți în spitale”, a transmis Marinela Debu, Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România,  într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”Ne-am dori să aveți mai mult timp să vă ocupați de pacienții cronici, de pacienții care au nevoie să vină către spitale și care fie nu ajung, fie se tem că ar putea să se îmbolnăvească de COVID-19. Am vrea să vedem pe fața dumneavoastră, a medicilor, mai mult zâmbet și mai puțină suferință. Vă mulțumim că ați rămas alături de noi, pacienții. Am învățat din această pandemie, medici sau pacienți, cât de importantă este comunicarea”, a mai spus Marinela Debu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.