Marius Sepi, despre discriminările legate de sistemul de salarizare ale angajaților TESA

Președintele executiv al Federației Sănătatea, Marius Sepi, trage un semnal de alarmă, subliniind faptul că angajații TESA simt cel mai puternic discriminările legate de sistemul de salarizare.

”Nu deține nimeni cheia universal valabilă pentru a motiva orice angajat. Să nu uităm că niciun angajat nu se aseamănă cu celălalt. Unii vor faimă, alții vor stabilitate. Unii doresc bani și alții sunt motivați prin oportunități de formare profesională. Dar totul devine foarte trist când apar inechități salariale majore. Prin urmare, angajatul TESA simte cel mai puternic discriminările legate de sistemul de salarizare… și, în mod tacit, este discriminat, fiind ori ignorat ori pur și simplu uitat în cele mai importante și actuale legi și acte normative privind salarizarea personalului din sistemul sanitar românesc”, a declarat Marius Sepi, președinte executiv Federația Sănătatea într-un comunicat de presă.

Totodată, Marius Sepi subliniază că și personalul TESA este expus riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, fiind ”oamenii din spatele eroilor”.

”Trăim vremuri mult mai tulburi decât ne-am fi imaginat vreodată, cu toate acestea rămâne provocarea maximă de a rămâne la datorie indiferent de starea de sănătate a angajaților, sau chiar indiferent de renumerația primită. Acești oameni trăiesc, simt și se îmbolnăvesc la fel ca oricare coleg, medic, asistent medical, infirmieră, îngrijitor sau brancardier. Nu sunt eroii în hainele albe, dar sunt cu siguranță oameniii din spatele eroilor… acei oameni fără echipament medical, care lucrează în echipă cu tot personalul medical. Cu siguranță, din afara sistemului toate acestea nu se văd, însă trebuie să învățăm să avem curaj, să vedem că oamenii, colegii din TESA intră în saloanele COVID, repară instalația de oxigen, instalația electrică, instalația sanitară, dezinfectorii dezinfectează saloanele, spălătoresele intră în contact cu rufele infectate, toți aceștia și nu numai trăiesc cu un salariu minim pe economie și mai mult de cât atât fără sporuri, fără ore suplimentare plătite. Să nu uităm că înainte de toate în spatele acestor meserii se află oameni cu nevoi, dorințe, dureri, așteptări, dar care zilnic zâmbesc și vin la muncă, nu pentru că nu au altceva de făcut, ci pentru că știu că fără ei munca în echipă nu ar mai fi aceiași. Aici apare oarecum o frustrare nespusă dacă se poate spune așa … A nu fi considerat parte a sistemului sanitar, tu ca personal TESA. Pare un fel de divizare între toate categoriile de colegi… Sigur nu poți să fi remunerat ca și partea medical, dar cu siguranță pot fi considerați parte a sistentului sanitar, care să poată beneficia de sporuri în cazul în care există risc de infecție, de alte sporuri și toate acestea în funcție de particularitățile muncii ce o prestează angajatul”, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.