Măsuri pentru asigurarea asistenței stomatologice de urgență pentru elevi, în București

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind asigurarea asistenței stomatologice de urgență, ”în condiții de siguranță, pe perioada pandemiei de COVID – 19”.
„După suspendarea cursurilor în școli și în actualul context, nu mai putem derula asistența stomatologică în cabinetele școlare și universitare așa cum făceam înainte de epidemie. Ca să putem asigura totusi serviciile de urgență stomatologică pentru elevi si studenti, precum si pentru pacientii adulti, vrem sa organizam aceste servicii în ambulatoriul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dan Theodorescu” (OMF) sau în altă locație care să corespundă din punctul de vedere al circuitelor medicale. Vom avea medici si asistenti din reteaua medicală stomatologică școlară și universitară, aceștia fiind instruiți și dotați cu echipament de protecție adecvat, conform Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor”, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.
Măsurile de restricție privind efectuarea intervențiilor în cabinetele stomatologice au fost luate în contextul în care tratamentul stomatologic implică utilizarea unor manevre care presupun risc mare de transmitere, precum frezare, spălare, curățare, care folosec apa și aerul.
Costurile privind plata cheltuielilor de personal, a materialelor sanitare, stomatologice, medicamentelor, dezinfectanților și serviciilor de funcționare, precum și celealte cheltuieli de administrare vor fi suportate de Primăria Capitalei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.