Măsurile dispuse la Spitalul ,,Dr. Victor Babeș” din București, după ce o pacientă cu COVID-19 ar fi fost detubată din greșeală și a murit

După ce o pacientă infectată cu SARS-CoV-2, aflată la Terapie Intensivă a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier, conducerea Spitalului ,,Dr. Victor Babeș” din București a anunțat primele măsuri dispuse.

“În după-amiaza zilei de joi, 10 decembrie 2020, în cadrul compartimentului Terapie Intensivă (TI) al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ,,Dr. Victor Babeș”, a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente COVD-19, in vârstă de 65 de ani, internată în cadrul compartimentului, începând din data de 25 noiembrie 2020.”, se arată în comunicatul Spitalului “Victor Babeş” din Bucureşti.

Conform sursei citate, “existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ,,Dr. Victor Babeș” a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în n prezent investigate”.

O anchetă administrativă internă a fost demarată și la nivelul Spitalului,,Dr. Victor Babeș”din capitală, pentru verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente.

Inspectorii de la DSP București, în control la Spitalul „Victor Babeș” din București

La solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru,  inspectorii sanitari  de stat din cadrul DSP București vor face o  evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic  de boli infectioase „Victor Babeș” din București.

“Este o primă evaluare și în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților MS” , au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pacienta infectată cu SARS-CoV-2,o femeie de 65 de ani, aflată, în stare gravă la Terapie Intensivă la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti, a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier. Poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă.

”În seara de 10 decembrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanşat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis Poliţia Capitalei.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.