Maternitatea SCJU Sibiu: Nici unul dintre nou-născuţii din 2020 nu a fost diagnosticat cu COVID-19

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au anunţat că nici unul dintre nou-născuții care au venit pe lume anul trecut la maternitatea unităţii medicale nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

„Încercăm să oferim în continuare îngrijiri de calitate, profesioniste și în condiții de confort și ne bucură că eforturile noastre sunt apreciate, așa cum se vede în adresabilitatea constant ridicată din ultimii ani. Din păcate pandemia continuă, sperăm însă că eforturile continue ale cercetărilor și vaccinarea ne vor aduce zile mai luminoase și întâlniri mai prietenoase”, a declarat conf.dr. Maria Livia Ognean, medicul șef al Secției Neonatologie a SCJU Sibiu.

În 2020, la Maternitatea SCJU Sibiu au avut loc 3.013 nașteri dintre care 66 au fost gemelare și două de tripleți, numărul total al nou -născuților fiind de 3.083. Din totalul nou-născuților, 1.542 sunt băieți și 1.541 fete.

Din totalul nou-născuților, peste 76% (2.344) au venit pe lume în pandemie, fiind născuți în perioada aprilie-decembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.