Medic ATI: Odată ajunși în faza de furtună citokinică, terapia cunoscută până acum nu garantează o evoluție favorabilă

Dr. Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina, a afirmat referitor la pacienții COVID-19 că odată ajunși în faza de furtună citokinică, cu saturații mici , cu afectări pulmonare mari , terapia cunoscută până acum nu garantează o evoluție favorabilă, iar odată infectat, nimeni nu poate garanta ce formă de boală se va face .

Dr. Laura Zarafin a spus că foarte mulți pacienți nu reușesc să se facă bine nici cu ventilație non-invazivă, plus corticosteroizi, plus anticoagulant, plus tocilizumab, plus corticosteroizi inhalatori, plus vitaminoterapie.

„La noi , de 18 luni, nu a existat o asemenea rată de infectare, iar în ATI am văzut că ajung într-o proporție covârșitoare, peste 90%, nevaccinați . Nu e vorba numai de persoane cu vârste peste 65 de ani si cu comorbidități importante ; sunt și multi oameni tineri , făra alte boli , unii bărbați puternici , sportivi , nefumători .Cu siguranță poți alege să nu te vaccinezi , dar e bine să alegi asta știind că nu există un tratament minune care să îți garanteze că , odată infectat , și dacă faci o formă severă de boală , medicii te pot vindeca”, a scris medicul ATI, într-o postare pe Facebook.

Dr. Laura Zarafin a mai scris că „e adevărat că vaccinurile nu sunt atât de eficiente pentru varianta Delta ; oricum nu sunt atât de eficiente pe cât s-a sperat inițial . E adevărat că vaccinarea nu împiedică infectarea ; doar pregăteste organismul pentru a reacționa mai rapid și mai adecvat la întâlnirea cu SARS-CoV-2. Dar tot la fel de adevărat este că nu există un tratament ‘minune’, care să elimine virusul din organism imediat sau care să blocheze apariția furtunii citokinice la oamenii predispuși la un asemenea tip de răspuns imun . Dacă ne uităm însă la țările cu rată mare de vaccinare observăm că , deși rata infectărilor este mare , numărul de spitalizări și mai ales numărul de pacienți cu forme critice de COVID-19 internati în ATI este extrem de mic” .

De asemenea, medicul primar ATI a spus că anticorpii monoclonali pot fi foarte eficienți administrați de la primele simptome sau chiar la contacți , doar că nu dispunem de ei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.