Dr. Sorin Paveliu: Tariful pentru servicii ar trebui dublat

Dr. Sorin Paveliu, medic de medicină internă, a declarat că a sosit momentul să se reducă numărul de servicii oferite, iar tariful pentru acestea să fie dublat, atât în spitale, cât şi în ambulatoriul de specialitate.

„Această pandemie a zguduit sistemul sanitar. Cineva spunea că a arătat găurile, dar eu aş spune că este o oportunitate formidabilă pentru că este un moment în care se poate ca nevoia de servicii medicale să fie modulată. Oamenii vor să vină la doctor, dar cred că în momentul de faţă, pot să vină şi ceva mai rar şi să se interneze mai rar, să se ducă în ambulatoriu mai rar, iar la medicul de familie, în niciun caz nu cu 40 de consultaţii pe zi, pentru că asta nu mai este medicină. Şi asta pentru că au stat acasă, oamenii s-au speriat de COVID şi nu au mai venit să ceară servicii medicale. Ori, dacă această proiecţie pe care o am eu este reală, atunci cred că a sosit momentul să scădem numărul de servicii oferite, să ne limităm la ceea ce este cu adevărat nevoie şi să găsim o cale prin care să lăsăm să vină numai pacienţii care au nevoie atunci când trebuie să vină, nu când vor ei, şi să dublăm tarifele, în spitale să fie mai puţine servicii, dar dublate, la fel şi în ambulatoriul de specialitate”, a declarat dr. Sorin Paveliu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul mesei rotunde „Salvați medicina primară”, parte din cea de a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB), eveniment desfășurat online, cu sprijinul Sănătatea Press Group.

La cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București s-au înscris peste 8.000 de medici, evenimentul conținând 16 sesiuni științifice, prezentate de 71 de speakeri.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.