Medic rezident ATI: Niciun pacient nu este la fel. Tratăm persoane care au o multitudine de boli asociate

Sonia Banciu, medic rezident Anestezie şi Terapie intensivă, în anul I, în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ” Dr. Carol Davila”, a declarat că la ATI, niciun pacient nu este la fel, iar medicii tratează persoane care au o multitudine de boli asociate.

“Provocarea este tocmai de a ști cum să abordezi și cum să gândești fiecare caz în parte. Întotdeauna lucrurile se intrică, tratamentele se întrepătrund, iar medicul anestezist este cel care are o imagine de ansamblu asupra pacientului”, a afirmat medicul rezident ATI.

Potrivit acestuia, ATI-ul este mai mult decât o specialitate, este o continuă provocare.

“Față de munca unui medic anestezist, noi, rezidentii, avem multe necunoscute, puțină înțelegere, infinite așteptări. Făcând o comparație, rezidentul este ca un pictor în fața șevaletului, amestecând culorile pe care le are la îndemână în așa fel încât, la final, tabloul să se reflecte viața. Daca ma intrebati de ce am ales ATI-ul, ca specialitate? Pentru că fără îndoială mi-am dorit o specialitate activă, în care noțiunile teoretice consistente să se împletească cu manevrele terapeutice complexe. În același timp, un anestezist trebuie să fie permanent în legătură cu tot ce este nou într-o știință în care schimbări importante apar foarte frecvent. Lucrând în unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București, provocările sunt pe măsură. Încă de la începutul rezidențiatului am venit în contact cu diferite cazuri complexe, pe care, cu ajutorul medicilor îndrumători am învățat să le manageriez. În acest fel, medicul îți oferă șansa de a-ți expune propriile strategii terapeutice și te ghidează în soluționarea dificultăților întâmpinate de-a lungul operației. De aici reiese faptul că în această specialitate, buna colaborare mentor-rezident este una esențială în dezvoltarea aptitudinilor medicale. Am avut ocazia să iau parte la operații de lungă durată în care monitorizarea pacientului este mult mai minuțioasă, întrucât necesitățile organismului trebuie suplinite pentru a-i menține echilibrul fiziologic”, după cum a afrmat Sonia Banciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.