Medic român stabilit în Suedia: Invidiez România că are platforma unde te poți programa pentru vaccinare. Noi nu avem această facilitate

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a declarat, la un post de televiziune, că abordarea s-a schimbat și că Parlamentul votează o lege care dă posibilitatea Guvernului să adopte măsuri de lock-down, posibilitate care nu exista legal înainte, în contextul în care rata mortalităţii este cea mai mare dintre ţările nordice, ca număr raportat la întreaga populaţie, 351 în numai 24 de ore şi 10.000 în total, la 10 milioane de locuitori.

În acest context, de luni, în Suedia nu vor mai merge la școală decât copiii până la clasa a cincea inclusiv.

Potrivit medicului român, suedezii vor să se vaccineze, dar organizarea procesului de vaccinare nu este foarte bună, astfel că până acum Suedia a administrat aproximativ 80.000 de doze, de la începutul programului.

„Invidiez România că are platforma unde te poți înscrie și programa, noi nu avem această facilitate, așteptăm cu sufletul la gură să ne vină rândul. Ne rugăm să ne vină rândul cât mai repede. Ne e o campanie anti-vaccin atât de profundă ca în alte țări. Omenii vor să se vaccineze. La noi, dorința de vaccinare e 100% printre medici, nu înțeleg cum un medic nu poate înțelege datele științifice și informațiile legate de vaccinare”, a declarat medicul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.