Medic șef ATI: Pacienții vin la spital când necesită direct terapie intensivă, iar organismul nu mai reacționează la tratament

Prof.univ.dr. Teodora Olariu, medic șef Secție Clinică Anestezie și Terapie Intensivă II Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a declarat că în acest val al pandemiei, majoritatea pacienților COVID-19 se prezintă la spital abia din a noua, a zecea zi de boală, când necesită direct terapie intensivă, organismul nu mai reacționează la tratament, iar oxigenul nu mai ajută.

Prof.univ.dr. Teodora Olariu a afirmat că ne confruntăm cu cel mai necruțător val din toată pandemia, marea majoritate a pacienților ajunge la spital în stare critică, cu afectare pulmonară de peste 80% și cu saturații foarte mici.

Reprezentanta SCJU Arad a spus că în cursul zilei de miercuri, cinci pacienți internați la ATI au murit, după ce ajunseseră la spital în stare gravă, necesitând de urgență loc în terapie intensivă.

„Am pierdut o tânără de 29 de ani care avea afectare pulmonară în proporție de 95%!Pacienții nu erau vaccinați și sufereau și alte afecțiuni medicale precum diabet, afecțiuni cardiace, hipertensiune, obezitate morbidă. În acest val, majoritatea pacienților se prezintă la spital abia din a noua, a zecea zi de boală, când necesită direct terapie intensivă. Am devenit tot mai neputincioși în fața acestui virus crunt, organismul nu mai reacționează la tratament, iar oxigenul nu mai ajută! Ne luptăm cu un virus extrem de parșiv și fac apel la cei de acasă să se vaccineze, iar în cazul în care sunt diagnosticați cu COVID-19 să vină din primele zile la spital!”, a afirmat prof.univ.dr. Teodora Olariu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.