Medic specialist ATI: Infecția cu SARS-COV- 2 este infecția nosocomială a anului 2020

Dr. Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, este de părere că infecția cu SARS-COV- 2 este infecția nosocomială a anului 2020 și nu este decât o mare iluzie că există spitale nonCOVID și spitale COVID.

“ Adevărul gol goluț, lipsit de orice înflorituri, adevărul pe care îl știe deja orice cadru medical, adevărul pe care doar îl intuiam și s-a confirmat deja cu vârf și îndesat, adevărul pe care nimeni nu îndrăznește să îl rostească onest și cu voce tare, adevărul ultimelor luni este simplu , limpede cristal , evident pentru oricine gândește cu proprii neuroni și nu în logica fricii sau a ipocriziei ; acest adevăr simplu se poate rezuma la o simplă frază ‘infecția cu Sars Cov 2 este infecția nozocomială a anului 2020’ . Degeaba încearcă unii sau alții dintre colegii noștri medici din toate specialitățile din spitalele zise ‘non Covid’ să ne convingă că transferul intraspitalicesc , (după ce pacienții au fost ținuți una -două – trei săptămâni la ei spre spitale ‘suport Covid’ ar avea vreo rațiune medicală sau epidemiologică sau de reducere a riscului infectării personalului. Nu este decât o mare iluzie că există spitale non Covid și spitale Covid” , a scris Dr. Laura Zarafin, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta precizează că acest lucru nu înseamnă că e vina personalului medical, ci pur și simplu acest virus este extrem de contagios și era evident de la început că spitalele vor fi focare .

“Era evident nu numai pentru că virusul este extrem de contagios , ci și pentru că rezultatele negative la PCR există și sunt în procent de peste 30% , dar și pentru că în spitale vin oameni bolnavi , cei mai mulți cu boli severe , cancere avansate , imunodeprimați , etc . Am avut 5 luni să înțelegem asta și fiecare spital a avut 5 luni ca să își organizeze propriul spațiu de triaj și propria zonă pentru pacienții pozitivi la PCR pentru Sars -Cov 2”, potrivit medicului ATI.

Dr. Laura Zarafin a adăugat că acest virus va trai cu noi sau noi va trebui să invațăm să conviețuim cu el ani de zile .
“Ce facem ? Operăm în spitale ‘verzi’ și când pacientul se pozitivează îl pasăm cu multă ‘colegialitate’ altora , celor din spitalele ‘roșii’, colegi chirurgi si ei , transformați în ‘pansatori ai plăgilor’ operațiilor facute de alții „, se întreabă medicul ATI.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.