Medicament pentru cancerul de prostată, de la Janssen, aprobat pentru comercializare în UE

Un medicament oral de nouă generaţie, destinat tratamentului pacienţilor adulţi diagnosticaţi cu cancer de prostată non-metastatic rezistent la castrare (nmCRPC) și care prezintă risc crescut de dezvoltare a metastazelor, a primit aprobarea de punere pe piață din partea Comisiei Europene.

Apalutamida (denumire comercială Erleada, Janssen) este un inhibitor al receptorilor de androgen de nouă generaţie, cu administrare orală. Apalutamida inhibă dezvoltarea celulelor canceroase prin trei modalităţi: blocarea legării hormonilor androgeni de receptorii androgenici, inhibarea translocației nucleare a receptorilor activați și prevenirea asocierii receptorilor androgenici activați cu ADN-ul celulei celulei canceroase.

Cancerul de prostată non-metastatic rezistent la castrare este un stadiu al bolii în care cancerul nu mai răspunde la tratamentul medical sau chirurgical al cărui rol este să reducă nivelul de testosteron. Alte specificităţi sunt: absenţa metastazelor; creşterea accelerată a valorii antigenului specific prostatic (PSA) pe parcursul terapiei de deprivare androgenică (ADT) şi un nivel al testosteronului seric sub 50 ng/dl. Pacienţii diagnosticaţi cu cancer de prostată sensibil la castrare sau rezistent la castrare prezintă o rată de supravieţuire de 30% la cinci ani de la diagnostic. De asemenea, 90% din pacienţii diagnosticaţi cu nmCRPC vor dezvolta în timp mestastaze osoase.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.