Medicament revoluționar, eficient, pentru tratarea fibrozei pulmonare, descoperit cu ajutorul inteligenței artificiale

O recentă descoperire se anunță a fi promițătoare în tratamentul fibrozei pulmonare idiopatice, o boală pulmonară gravă și adesea letală: în doar 18 luni, datorită Inteligenței Artificiale (IA), a fost identificată o nouă țintă terapeutică, fiind dezvoltat un medicament eficient.

Rolul AI a fost decisiv: a permis cercetătorilor să identifice Tnik ca o nouă țintă potențială pentru combaterea fibrozei, dar a ajutat și la dezvoltarea moleculei. Această lucrare, se arată în postarea pe X a specialistului Nicola Marin, „subliniază potențialul enorm al AI de a accelera și îmbunătăți descoperirea de medicamente”.

Medicamentul are proprietăți antiinflamatoare: acesta poate fi administrat oral, prin inhalare sau topic.

Molecula în cauză, numită INS018_055, este capabilă să inhibe gena Tnik și a demonstrat proprietăți excelente atât în ​​laborator, cât și în studiile pe animale, acționând asupra diferitelor organe.

Molecula amintită are și proprietăți antiinflamatorii, dovedit ca eficiente în mai multe studii: siguranța și tolerabilitatea sa au fost ulterior verificate în alte două studii clinice randomizate controlate de fază I pe voluntari sănătoși. 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.